LÖKEN!

Fredag emiddag-Slut efter en tredagars superbra kurs, önska att fler kunde gå den & verkligen leva efter det som sas där. Då skulle vi få en bättre värd tror jag! Men jag är glad att iallafall jag har fått gå den & hela tiden kan ha den i åtanke när jag bygger upp & lever mitt liv.

Moment of truth när jag kom hem & Ronny fick vara med & föreviga ögonblicket när jag öppnade kuvertet med mitt EXAMENSBEVIS i =)=)=). De tog sin lilla tid att komma men nu är de här hos mig  & ingen kommer någonsin kunna ta de ifrån mig =)!

Skjussade över Ronny till Sumpan och kikade på Johannes & Sandras nya lght. Tog tbanan från Duvbo & mötte upp Annica, Thessan & Åsa för en sväng till "Storstad", maaassa folk där som vanligt men jag gillar stället. Vi tog ett par drinkar, jag drack alkholfritt eftersom jag körde, de va sketagott! Vid halv tolvtiden åkte jag & Annica & hämta upp Blixten i sumpan igen & jag skjussa hem henne innan jag åkte hem.
Kl 03.15 ringde mobilen & ett stycke sambo ville ha skjuss hem från stan.
De är i just de ögonblicket när jag sover som gottast i en varm säng och vet att de är -15 grader ute som jag ångrar ihjäl mig att jag råka nämna något som att "du får väl ringa om du behöver skjuss hem i natt"-  och är de inte typiskt att just den meningen av alla meningar jag babblad innan vi skilldes åt skulle han snappa upp... jag kan säga att till 99% av resten vi pratade om hade han garanterat glömt eller inte lyssnat på men just de så klart ;). De va bara att packa på sig & vara en snäll flickvän och hämta hem honom. Taxi kanske... men nae han tycker inte de är värt 800 spänn när han vet att han har en nykter Jossa hemma & de skulle iofrs inte jag heller tycka MEN jag tror att han blev så jäkla blåst sist han åkte taxi hem från stan... 800 spänn liksom de kommer man ju till Gnesta för försjutton.... ah de gjorde inte så mycke, han har faktiskt några hämtningar inne på mig... tyvärr gick de ju inte så snabt som jag hade önskat, för de första så va jag så trött så jag körde förbi avfarten, för de andra hörde han inte att jag ringde förän efter en kvart & för de trejdje hade han tappat bort den kompis som också skulle ha skjuss hem... och nej han va "inte speciellt full". ... (citerat från Ronny själv såklart ;) )
Vi har lite olika deffenition på "inte så speciellt full" jag tycker att man inte är så speciellt full när man knapt känner av att man har druckit något, kan prata utan problem & gå utan att de märks något speciellt på balansen, han tycker att man inte är så speciellt full när man ungefär kan minnas att man bara druckit några öl, några rom & cola, några shots, några irish coffe och några tom collin, få ur sig ett typ schhhae och fortfarande klarar av att krypa på alla fyra fram till toan...
Men ok ser man de från hans synvinkel så var han inte speciellt onykter i fredags och om man ska följa statestiken från tidigare utgångar med samma grabbar så var han inte heller speciellt onykter i fredags..=).. herregud jag höll på att dö av skratt den gången han kom hem & fick lov att krypa in i sovrummet från hallen & de tog minst 5 minuter att komma dem 5 metrarna för han slog i varenda dörrpost & hylla & skåp & allt de nu var...så jädra ap kalas =)
Vi hade bara sjuka samtal hem i bilen & skratta åt allting men de kan inte annat bli när en är apa trött & en är "inte speciellt full"
Strax innan 05 stog blixten parkerad igen.
 

Åsa tycker att de är sådär kul att vara med på kort =)

Lördag & jag vakna kl halv 11 & kände mig bakis. Jag har kommit på de här nu med bakfylla, att till ca 85% iallafall för min del så är de inte alkoholen jag blir bakis av utan av tröttman. Jag gick & tappa upp ett bad & låg där i en halvtimme innan jag gjorde "frukost" & när jag låg där i badet kom jag att tänka på hur bra jag har de.

Vid tretiden rullade jag över till Uppsala & Carro. Ringde när jag var en bit utanför & undrade vart jag skulle ta vägen, hon & Sanna va nere på stan så jag skulle köra dit & möta upp dem. "Följ nå skyltar mot centrum & ställ dig i någe parkeringshus"- ok de lät ju lätt tyckte jag... men puuuh vilken Pers ;), de är ju sådär att köra i en ny stad & jag väl hitta en parkeringshus att köra ner i så vart de ju kaos.. tjoff sa de så va hela bilen igenimmad på två sekunder. Jag såg inte ett jota där nere i de trånga parkeringshuset, fick typ halv panik, snurra på varenda knapp jag hitta för att få igång nån bra fläkt men de hjälpte inte, jag fick stanna mitt i gången, hoppa ut & göra ett såndär litet titthål medan kön bakom bara växte, sen va de bara till att hitta första bästa vägen ut... jag parka på gatran ist!
Hitta ett par stövlar på vagabond igår, platta & varma.

Vi tog ett glas vin innan vi gick till en grekisk restaurang & käka. De va asgott & under helgen har jag övertagit min sambos interna smeknamn "Löken". Han har nämligen fått kallats så sen den dagen jag kom på honom knapra på rö lök Och dessutom är en sucker för vitlök, han skulle kunna ha de i allt, tom. havregrynsgröten skulle jag tro, är man inte med när han står vid spisen så är de vitlök som är huvudingrediensen i alla rätter ;)!
Iallafall så har jag lyckats bra med lökätandet i helgen & jag skulle själv svimma om jag tvingades lukta på min egen adedräkt skulle jag tro. Vitlöksmarinerade räkor med tzatziki till förrätt, kött med klyftpotatis & tzatsiki till varmrätt igår. Sen gick vi hem & myste i sofan resten av kvällen.  
 
Idag har vi varit på ikea en sväng på förmiddan, sen tog vi oss ner till stan & gick & fika. Tog en macka som bla var fylld med både purjolök & rödlök...
köpte ett nytt träningslinne, ett rosa =).
Sen dags för hemfärd igen =(. Åh de va så himla mysigt att få tillbringa ett dygn bara helt för oss själva, de blir så sällan nu för tiden. Jag älskar min Carrofine.

Hämta upp Ronny & åkte & storhandla, sen äntligen hemma & laga lite mat. Pastasås med gullök & vitlök.
Hur i sjutton ska jag kunna gå til jobbet imorrn, eller kunna gå ut & andas överhuvud taget, folk kommer väl svimma i min omgivning... nu ska jag iallafall gå in & pussa på Skrutte som gått & lagt sig, får se om han överlever eller inte...

Puss & HejDå


Skrota SL

Onsdag morgon, klockan ringer kl 07.00, snozzzzzar till 07.23, har en lugn & skön morgon & njuter av att fått sovit nästan 2 timmar längre än vanligt eftersom kursen inte ska starta förän kl 09.30, går ner, inställda tåg mot Bålstahållet pga av signalfel - hoppar på tåget kl 08.54, rullar på som vanligt till Jakan, Tvärstopp, klockan 09.03- ställverket i stan har slutat fungera och ingen vet när de ska va åtgärdat, ut ur tåget, rusar till biljettluckan hämtar resegaranti grejjer, hjärnsläpp & glömt nr till taxi, frågar en vänlig själ om nr, taxi kommer 07.11, säger åt den mycke pratglada chaffisen att trampa plattan i botten men han snackar så mycke så han glömmer typ bort att köra, framme 09.45 =(, dumma SL dumma Banverket så fort de faller en enda liten vit flinga så blir de någe fel... men varför vara bitter över de, de hjälper ju inte har jag märkt. Så många gånger jag har svurit över SL & ingenting har blivit bättre de är väl bara att pallra sig upp en timme tidigare & vara glad över att man iaf får en timmes sovmorgon =).

Hemdags och går mot pendeltåget för att hoppa på på centralen, inställda pga olycka vid Karlberg, ner till soccesnöret (- kaos & tokmycke folk) & får åka de till sumpan för att hoppas på pendeln där istället,gick bra....snart borde man få betalt för att man väljer att köpa SL kort tycker jag...
igår vart jag 40 minuter senare till jobbet än jag skulle för de var enkelspårigt mellan jakan & karlberg så de bidde tå kö på spåren...

Kursen har varit bra idag, har lärt mig att tillämpa 2 av "dom 7 goda vanorna" .

Idag har de varit storstädning här hemma, eller nja städning iaf. Va välbehövligt, jag hade nästan panikångest över hur de såg ut här hemma, Ronny började också se att de behövdes & då kan ni ju bara gissa hur de såg ut... nu lät de som han är värdens Lort, så är de ju inte =),  men dammråttorna & gruskornen & smulorna brukar på något konstigt sätt inte synas i hans ögon...


Gonatt och njut av en underbar låt av värdens bästa band



Puss och HejDå

Uppdaterings dax!

Förra veckan var 100% hålligång från morron till kväll minst sagt...
Tisdag emftermiddag åkte jag & Thesen till söder, gick lite på stan & sen in på koh phangan & skulle äta. Va som vanligt fullt så vi satt upp oss på listan & tog en "öl" sålänge. Pratade en massa & sen fick vi ett bord.
Vi bestämde oss för att prova något annat än de man alltid tar på thai restauranger (typ kyckling med cashewnötter eller kyckling i röd curry =) ), vi tog stark biff med koriander. Första tuggan va super god & andra också, sen sket de sig. De va bland de värsta jag ätit tror jag... de smaka stark varm blöt hund alltså som blöt hund luktar... haha vi kunde inte äta upp ens en gång! Aldrig mer koriander!!!
Eftersom vi fortfarande va lite hungriga så gick vi till ett café & tog en fika, satt där ett par timmar innan de va dags att åka hem & sova. Vi blav as illamående båda två på tbanan, jag har ingen aning om de var av koriandern eller om de var av chokladbiskvin vi tröck i oss... men jag tror garanterat att de va koriandern.... ;)
 
Onsdag skulle jag & Thesen ha tränat efter jobbet men de sket sig =(, vi var inte klara inför skicket så de blev till att jobba över  i 8 timmar!! 01.23 var jag hemma från jobbet. De va inte så kul när klockan ringde på morgon sen i vanlig tid, jag ställde om den en timme =).

Efter jobbet mötte jag upp mamma på stan. Vi gick & tog en fika med Thesen sen hem & åt lite kex & ost & lite vin & sen läggdags.
Fredag morgon, ner till tåget som va inställt- de hör till vardan nu för tiden, mamma hade brottom så vi tog en taxi ist, skulle jag kunna göra varje dag =), himlans bekvämt, speciellt när SL betalade allting.

Fredag em mötte jag upp Lotta på stan-äntligen va så länge sen vi sågs, drog en vända till hm, gina & hemköp. Hem till odenplan & gjorde tacos =) å de va så gott! som alltid + lite godare =).
Hade en mysig kväll i nya soffan mellan Lotta & Joel!

Lördag in till stan & möta upp Zandra. Fikade på sveriges sämsta waynes- måste ha vart de! Stackars människorna som jobbade hade noll koll, noll strategi  & massa folk- då kan de inte gå annat än på tok!
Aja efter en timme hade vi båda iallfall fått våran bagel som vi fick tillverka själva... !
Letade bikini till Z eftersom hon barra sädär fick för sig att dra till Thailand & värmen.
Sen mötte vi upp Annica. Gick till en italiensk restaurang & åt. Maten va supergod & servitrisen va ja va ska man säga....annorlunda =) eller kanske bara italiensk, jag vat inte riktigt.
Tog en vänta till puben innan den lördagen va slut =(.

              

Söndag- upp & möta Jenny & iväg på Formex mässan. I love it! Den va så bra. Till nästa år ska jag starta en egen firma så jag också får handla! Eller så gör jag inte de för då kommer jag ruinera mig två gånger om! De fanns ALLT & lite till!
              
Hem & gjorde middag med Skrutte som jag knappt sett på hela veckan, myste i soffan resten av kvällen.

De va den veckan de, nu dags för en ny som jag också tror kommer flyga fram. På jobbet två dagar bara sen kurs ons-fre.
Uppsala på lördag

Puss & HejDå

 


Jag vill hem

Still workning & klockan är 21.59- jag vill hem till vår varma säng & kramas med min skrutt-NU!


Fullt upp

Fullt upp både på jobbet & efter jobbet.
Förra veckan gick som tåget, jobba mest hela tiden tycker ja.
I fredags gick Maria Jenny och jag på en liten aw. Först till peppar & tog ett par "öl", sen gick vi vidare till caliente & åt tapas & drack cava, sen gick vi till tiki & drack drinkar & åt efterätt- en himlans bra kväll hade vi!


Lördag & de bar av till brorsan & cicci i V-ås för en liten fika, supergoda muffins hade dom gjort.
              
Sen åkte vi vidare till kolbäck för middag hos Malin & Henrik tillsammans med 4 till. Kameran dog så jag fick inga kort =(, men de va kanske lika bra ;).

Söndagen inget speciellt, jag & Rompen var till stinsen en sväng & så barkarby för han skulle köpa ny telefon.
han missbrukar nämligen mobiler, jag har haft 3 sen vi träffades han har väl haft sådär en 10 st =). 

Igår när jag skulle boka passet var de Fullt!! redan vid lunch, de brukar aldrig hända, typiskt alla nyårslöften. Samma vissa varje år & så börjar de droppa av i sådär början av februari igen, jag längtar till dess!

Den här veckan är smök full, lika så alla helger fram tom. den 13e mars & då är de bara ett par veckor kvar innan VÅR =)- wiihoo. Fast jag gillar verkligen vintern & de här har varit den bästa på länge! Kallt+snö=♥

Nu är rasten slut & jag lär jobba ihjäl mig om jag ska hinna träffa Thesen idag- stot skick imorrn!

Puss och HejDå

Gefle

Förkyldare än få men nu hade vi ju äntligen fått tummen ur efter 4 år & jag ville så mycke, därför rullade blixten upp med mig & Ronny för att hälsa på Ila & Henrik i Gävle. Vi fick paj & drack lite vin innan vi däckade alla fyra =). Skulle föresten sova på en "mardrömsmadrass" de gick som alltd hål, den här gång innan vi ens han lägga oss på den, men med en supertejp så lyckades vi & kunde hör & häpna utan problem sova på den två nätter i rad, men dom är mina ovänner för alltid tydligen... ;).

Lördagen hade vi från början tänkt att åka till kungsberget & åka skidor men av 1: min förkylning & 2: de var -18 grader ute så bestämde vi att de får bli en annan gång. Istället packa vi på oss allt vi iprincip ägde & åkte ut till stugan i forsbacka, njöt av solen som tittade fram & grilla korv.
Sen hem värma oss, göra oss i ordning för middag på restaurang och sen biljard.


Söndag-sov länge, fick severat en god frkost,såg reprs på robinson,hemfärd & sen inte så mycke mer.

Puss och HejDå

Snormonstret

..har kommit & angripit mig & fort gick, som bara fanken. Jag blir så trött, varför ska de ens finnas till?
Aja bara jag slipper febern så är jag väl nöjd då.


Jag hade tänkt ta en tur till barkarby & checka in lite nya vinterkläder, men jag väljer badkaret istället & en genomgång av händer & fötter.

Puss och HejDå

En ledig dag

(Skrev detta igår men tydligen så ville de inte komma upp på bloggen?)

Började efter frukost med att baka kladdkakamuffins så de skulle vara klara innan mamma & pappa & bror skulle komma & hälsa på en sväng. Dem hade ingen som helst lust att vara hemma när de var -27 grader ute så dem bestämde sig för att göra en dagsutflykt till oss =).
Vi åkte en sväng till stinsen där mamma & jag gick en timme & köpte hästgrejjer, vi kan få storhetsvansinne när de gäller grejjer åt pollarna. Pappa menar på att de är vi som gör att hästsporten fortfarande klassas som en lyxsport och om inte vi slutar handla & dalta så mycke med dem så kommer de aldrig bli annat heller. Egentligen är han bara avundssjuk för att inte han får massa nya fina grejjer av mamma ;). Igår köpte i faktiskt bara ett nytt täcke, lite schampo och nya broddar och de känns som både brodd & täcket var livsviktigt i de här vädret!


Kl 15.09 stog jag & Ronny klara på station för avfärd mot rigoletto & Avatar, kl 15.40!!! åkte de jädra tåget. Kl 16.09 var tåget framme på centralen & de var bara att springa! Kl 16.15 började filmen & vi hann =), som tur va hade Carro & Micke hämtat ut biljetterna & som tur är är de ju reklam före.
Jag hatar sl!! Jag säger de ingen, ordet "hata" är för mig ett av de starkaste & värsta ord man kan använda, de ordet använder jag bara mot sånt jag verkligen verkligen känner avsky, tex. djurplågare, pedofiler & nu även SL. va är de för fel på dem, hur svårt ska de vara att förstå att vi bor i ett land där de blir kallt och de blir snö på vintern, de är helt sjukt. De väsrsta av allt är att de inte på en gång kan skriva hur länge tåget är försenat utan dem skirver 5 minuter i taget så man inte ska kunna ta en taxi heller!
aja nu har jag spytt tillräckligt över dem!


Avatar var riktigt bra gjord, påkostad, collt med 3D & charmig film, men jag vet inte riktigt jag. Skifi är inte riktigt min grej, men den får lätt 3 av 5 josar!

Efter bion hade vi tänkt äta italienskt, men de va stängt & de va även mongoliska(den hade tom. gått upp i rök) så vi gick till Böfhouse & ist, de va också gott.

Snart lledigt igen =) 
Puss & HejDå

2010

Första inlägget på 2010, fyra minuter på mig innan filmen börjar...jag skriver så långt jag hinner iaf!

Zandra har äntligen kommit hem =), fick ses och krama både henne & Lotta i början av veckan.
Melissa & jag han också med en liten fika på onsdagen.

Sen var de dags för NYÅRSAFTON 2009:
Carro och Micke anlände ca kl 15.00.
Vi startade allt med en baileys och kaffe innan de stora förberedelsena skulle ske =).

Årets meny var följande:
- Hummersoppa
- Parmesansmördegsgratinerat kött serverad med vitlöksspäckat potatis och balsaminkokta rotgrönsaker
- Vaniljpannacotta med färska hallon och passionsfrukt

Bilderna får tala:
















































































De blev ett riktigt lyckat nyår =)!

Nu de senaste lediga dagarna har vi varit lite på rean, men jag har typ köpt nada, ett par träningslinnen och lite småtjaffs bara =(- rea är inte riktigt min grejj har jag kommit på, jag gillar bättre när man i lugn och ro kan gå & kika på kläderna som hänger i ordning, inte när man i full hets måste stå och silta kläderna ur en hög  och när man äntligen fått tag på sin storlek så visar de sig att fem andra har fått tag i samma plagg & så ska man tjaffsa och bevisa att man faktiskt var den som såg och röck de först....;)

Har äntligen sett baksmällan nu =), i liké it!!!
Sov vanligt glömde vi lämna tillbaka filmen i tid så nu är de bäst att inte hyra där någe mer för då åker man på böter.. har hänt förr


Nyårslöften har jag aldrig gett och kommer aldriga att göra heller. Men de finns en sak som jag & Ronny svurit på att bättra oss på de här året. Vi har försökt ta tag i de säkert 50ggr men de lyckas aldrig riktigt som vi tänkt oss av oilka anledningar, men nu f-n är de skärpning och idag har vi avklarat dag 1.... jag pratar om Middag.
Vi är totalt värdelösa på att laga middag i rätt tid och sätta oss & äta den ihop.
Oftast blir de såhär att jag kommer hem från jobbet, är ashungrig, börjar fundera på middag, kommer inte på någonting eller så kommer jag på någonting men konstaterar ganska snart att de måste handlas för att kunna genomföras, blir ännu mer hungrig, öppnar kylskåpet & tar ett mellanmål och konstaterar att jag vart mätt på de & då inte behöver göra någon middag och exakt desamma gör Ronny- smart va? nae inte alls!!
Men nu är den iallafall gjord, igår förmiddag knåpa jag ihop första matsedeln, köpte to.m en fin tavla att skriva upp de på, skrev ut recept och inhandlade ingredienser för veckan.
Så här blev resultatet:

Må: Korvstroganof
Ti: Viltgryta
Ons: Paj med broccoli, skinka, champinjoner & purjolök
To: Italiensk kycklingpasta
Fre: Fläskfilé gryta i ost & senapssås
Lör: Fiskgratäng
Sön: Grekiska färsbiffar
och har tom. börjat fundera på vecka 2 också men bara kommit till månsdag
Mån: Lax med rotgrönsaker i ugn

Idag var middagen klar och serverad ca kl 18.20, gick hur smidigt som helst =)

Några mer mål för 2010:
- Göra om vardasrummet


- Åka till Barcelona


- Åka til New York

- Göra klart i rökeriet


- Lära oss segla i Grekland


- Flytta (de vore himlans trevligt men får se hur de blir med de)


Skönt med en mjukstart såhär efter jul & nyår med en 3,5 dagars vecka, iofs jobba jag i mellandagarna men ändå, bara att njuta nu för de är sista lediga vardagen innan april.


Puss och HejDå

RSS 2.0