Grattis Älskade Mamma Majsan!

I lördags fyllde min älskade mamma år så jag tog Blixten och dundra upp till västmanland och för att fira den stora dagen!

  











De vart tårtkalas med pressentöppning i Trädgården på förmiddagen, hoppning i bara t-shirt på dagen och grillningfest på kvällen. 
Vilken underbar dag vi hade, de är nog första året som jag kan minnas att vi satt ute och firade mammas födelsedag =)!


Pressenterna: T-shirt, Öonskugga +hårgrejjer




Passade på att köpa lite åt mig sjölv också, hamnade på skopunkten igen vilket var lika med 3 par nya skor igen


Söndags färgade jag håret på mamma sen var de dags att ge sig hemmåt igen, grillning med Lotta och Joel stog på schemat för kvällen. Mycket trevligt!




Sovdags nu

Puss & HejDå!


After Work

Fredag eftermiddag och jag är kvar på jobbet så här dags OCH jag Bloggar på jobbet.... bortom mina principer! Bloggning och surfning på jobbet är förbjudet- bara tillåtet på raster, men eftersom jag är inne på "övertid" nu så anser jag att de är Ok  =)!
För en gångs skull ska jag faktiskt stanna kvar på aw:n som går av stapeln en gång i månaden- de går ryckten om Tacos och de skulle jag ju aldrig för mitt liv kunna missa..... Jag Älskar Tacos!




Puss och HejDå


Traumatisk,Snuskig Upplevelse

Nu ska jag berätta om min traumatiska upplevelse jag var med om i måndags.

Jah hade tränat som vanligt, gick till Karlberg station för att hoppa på de lilla tågt, går ner för trapporna och ut på perongen. Där står en gubbe som kolla på mig med en väldigt speciel blick. Jag la märke att han var väldigt välklädd, dvs. kostymbyxor, ny putsade skor, en dotorvästa och så hade han en svart väldigt stor lång och tjock canada gås jacka på sig... nog för att det är kallt tänkte jag men inte så kallt kanske, men jaja han frös väl.... jag gick vidare bort på perongen (jag går alltid lägs bort på perongen för jag ska kliva på tåget längs fram) och då känner jag att han börjar gå efter mig. När jag kommer längs bort på perongen är han fortfarande med bakom mig, jag stannar längs bort och han också.
Han ställer sig och börjar snegla på mig hela tiden, med en riktigt obehaglig blick, jag försöker titta bort så mycket som möjligt för att slippa ögonkontack, men de är svårt när man känner att man blir iaktagen sådär. Så i ögonvrån kollar jag på honom och ser att han håller på med någonting under sin stora jacka- och så helt plötsligt så ser jag den bara- hans vidriga Snopp med världens ribba sticker ut genom gylfen. Jag måste sett fel tänker jag och tittar dit igen och ser den igen!
Jag får äckelpanik, vet inte var jag ska titta eller göra men så kommer tåget och jag kastar mig ombord,han gå efter mot tåget, jag sätter mig mellan 2 pers så han inte kan sätta sig brevid. Han kliver aldrig på, istället försöker han kika på mig genom rutan, jag stirrar rak fram och sen åker tåget.
Vad finns de för sjuka människor egentligen? - De är ju helt sjukt. Jag hade kunnat förstå om de var någe dregg eller liknande med nån störning, men de här verkar ju vara en helt vanlig person påväg hem från jobbet, kanske tilloch med hem till sin fru, sina barn??!! blääää
Jag kände mig inte rädd, men riktigt äcklad och chockad och vem vet, nästa gång gör han kanske samma sak, fast på kvällen framför nån stackars tonårstjejj....
Ser jag honom en gång till ska jag gå fram och vrida om den där saken han försökte gömma innanför jackan..
Såhår i efterhand ångrar jag nästan att jag inte stanna kvar och kolla vad han hade tänkt med de hela, skulle han fortsätta handtrallen och lägga saggen i fickan på canadagås jackan eller what???

Idag kom bror och hälsa på  en sväng på jobbet... jag tog han på en guidning på terassen som en liten terapi för hans höjdskräck... de gick ganska bra faktiskt







sen kom papsen och hämta upp oss och så åkte vi hem till Rompen. Fika och snacka lite skit innan de var dags för dem att åka hemmåt igen.
Nu väntar jag på nya sofforna som vi har köpt av Froggen, vi ska ha dom till vi gör om vardagsrummet helt och hållet i höst =)!

Puss & HejDå

Inte Nå kul!

Oftast är mitt tålamod långt och jag försöker vara förstående när de går fel, men ibland går de även över min gräns.
Det gäller SL.
Hur kanman misslyckas så mycke så ofta, de går inte att förstå?
Inställda tåg, personalbrist, signalfel, löv på spåren, vagnfel, dörrfel, olycka, polisinsats, växlingsfel, stoppsignal, spårarbete, nerfallen ledning, strömbrist.........osv.
Fy fan va trött jag blir! okej om de vore nån gång, men de är varje vecka och inte bara En gång utan ett Antal gånger!
På mornarna har jag ett "schema" som alltid innerbär att jag får springa till tåget, hur kul är de då att komma ner och tåger är försenat minst 10minuter- jag hade inte behöft kasta i mig frukosten och springa.... eller hur kul är det när man kliver på tåget, hinner åka i ca 2minuter sen blir de stopp i en halvtimme, eller hur kul är de när tåget går ungefär lika fort som jag springer baklänges...... jag kan svara på de- DE ÄR INTE NÅÅÅÅ KUL ALLS.

Ibland förstår jag ännu mer varför jag lovade mig själv att aldrig i hela mitt liv flytta till Stockholm

Men tro mig, jag kommer iallafall Aldrig bli en Stockholmare, hur många år jag än kommer att bo här!
Jag är redan fylld- halv Västmanlänning, halv Östgöte.

Västmanlänning på vintern- Älskar mycke snö, skoter, skidor, promenader, galopera i pudersnö, grillning på isen och riktigt kalla soliga vinterdagar.

Östgöte om sommrarna- Älskar havet, värmen, skärgården, båtar, grillning, sjöfåglar,vattenskidor, rida på ängarna i linne och Solen.

Jag förstår de Stockholmare som inte gillar vintern, för vintern här är ingen riktig vinter- slask, blask och rått.
Jag fårstår de Stockholmare som åker till utomlands på sommarn, för sommaren här är ingen riktig sommar- bastu, klibbigt och instängt.

Men ett litet tips till alla som känner så... sluta klaga, åka norr ut på vintern och till skärgården på sommaren, då kommer även ni föstå att vi bor i Världens Vackraste & Bästa Land.


    

    

    
    

Efter att ha bott i Stockholm i snart tre år ( jag tycker att jag bor I Stockholm fast stockholmarna tycker att jag bor på landet ;) ) skulle jag kunna skriva en bok som heter något sånt här "Så vet du att du är en 08"..
den skulle då innehålla påståenden som tex:

- "Du tycker att allting ovanför Uppsala är Norrland"
- "Du tycker att allting utanför tullarna är landet"
- "Du tycker att Stockholmska är rikssvenska"
- "Du vet inte vad förorterna på "andra sidan stan" heter"
- "Du berättar på jobbet när du har sett en ko"
- "Du avskyr vintern"
- "Du tar på dig vårskor och vårjacka i Mars"
- "Du har inte körkort före 25"
- "Du står till höger och går till vänser i rulltrappan"
- "Du tycker alla som står till vänster i rulltrappan är idioter".........

Känner du igen dig på minst hälften, ja då är du en sann 08 ;) !

(måste erkänna en lite sak, jag stämmer in på ett par jag också, måste betyda att jag bott här på tok för länge nu...)

Helgen var mysig, inget specielt planerat- en riktig mys helg. Kunde behövas med tanke på att jag nu insett att varje helg fram till Midsommar är bokad. De kan bara betydatvå saker- antingen är vi sjukt inplanerad eller så är det Midsommar snart =0). Jag håller stenhårt på de sista-wiiiihuuuu
DE ÄR SOMMAR SNART MINA ÄLSKDE VÄNNER.
Lite bilder från helgen:
                                        

Sammanfattning:
Fredagsmysning med god mat och VInet som vanligt, talang med världens bästa knäckebrädslåt- checka in you tube =)
Lördag tog vi en sväng till barkarby, shoppa lite. Jag gick in på skopunkten- första gången på ca ett år och köpte två par nya skor + ett par tofflor till jobbet. -Skopunkten har blivit ett slags vårtecken för mig, gilalr inte deras plast skor, men till sommarn funkar de alltid. Brukar bli minst 9st/ sommar. "Ta tre beteala för två fällan" går jag alltid på.
Inte bästa tofflorna till jobbet kanske, men funka bra när man inte går så mycket. Så nu är mysfaktorn hög på 2532 =)!
Froggen kom över med lite bärsa och ett gott humör så var den kvällen räddad, iaf för grabbsen- I don´t like öl- 02.30 kröp vi till kojs.
Söndag-Listerna blev Klara i köket----de ni. Innan midsommar =). Min Skrutte är bäst!
Jag höll på med mitt evighetsprojekt och när jag gör de blir helt plötsligt allting som annars är tråkigt roligt, så de vart bla. ett bröd bakat.

Jag hade tänkt och berätta om någor riktigt snuskigt som jag var med om igår, men de hinner jag inte idag. De blir nästa gång!

Puss&HejDå

Hoppsan Hejsan

...så det kan gå. Jag som blev så himla duktik där under en veckan och skrev som aldrig förr nästan varje dag, men de vara ju inte länge.
De har varit fullt ös 24timmar/dygn under en måndas tid nu, har inte haft en minut övers för att skriva blogg eller datorn överhuvud taget.
Men lite kort har jag allt hunnit tagit så jag ska försöka at sammanfatta den gångna månaden i bilder... för som vi har hört så många gånger: "En bild säger mer än tusen ord" och de stämmer ju!



Älskade Bönan kom hem från Thailand, kärare än aldrig förr och så mycket att prata om så vi tillbringade en kväll tillsammans i Sollentuna, Barkarby och i bilen för uppdatering om allt här hemma och en raportering om de två händelserika veckorna på andra sidan jorden!



Ett riktigt kärt återsende, en av bästa barndomsvännerna och inte träffats på nästan 5år.
De va längesen 4 timmar gick så fort och till nästa återseende lär de inte ta 5 år =).


Jenny hängde också på en sväng =)



Efter en prommis till jakan och tillbax vart de älsklingssallade- muuuummms

 
Middag och spelkväll med S & R + en MojjePojkvän



Första träffen med nya familjemedlemmen.
Bönan är lycklig - Flummy är dubbel lycklig



Pluspoäng när man är med på Lips ;)



Ponus fyller 1år



Storasyster och Niclas är med på kalaset

     



GRILL PREMIÄR =)



En söndag med Melissa på IKEA.
Melissa var i stora shoppingtagen, jag köpte lite filtar och krams till Ballen så snart är de dags...



Äntligen fick jag träffa mitt Hjärta, fira hennes födelsedag, kramas, umgås och skaratta
Värdens bästa skärtorsdag!













    

Sen vart de Påsk på riktigt och de bar norr ut
Jag fick ett bamsestort ägg av Skrutten fullt med cashewnötter -han vet han!






Jameson njuter av solen
















Privat Chaffis till Metropolen för en utekväll



























Så Jäkla rolig kväll =)!!!!


Får hjälp med putsning















Hemma igen och trötta efter en underbar påsk!














Glad Påsk


RSS 2.0