Tingaling Tingaling

Helgen redan slut-igen!
Den har varit bra-som vanligt!

I lördags vart äntligen min och Jennys shoppingdag av . Vi han med både de ena och de andra,vi var bla inne i Mathilde i pk huset och där hade vi nog både kunnat göra av med både en och två månadslöner. Dom har så himla mycket fint!!! Men de kostar mer än där efter. 
 
De vart lite av varje    och så en god lunch  innan de var dags att dra sig hemmåt för att se Robinson och jag vet vad du gjorde förra lördagen- en riktig tv kväll-myyys!

Idag stod lite av varje på schemat och dagen avslutades med en sväng till tattargallerian (får man säga så?) för lite bio - "Män som hatar kvinnor". Den var så bra, ett tecken på att en film är bra tycker jag är när man berörs eller gråter- antingen av sorg eller av glädje-de gjorde jag.

Jag han köpa två par jeans och tre par tröjor innan också så de vart en riktig shoppinghelg.-  jag är nöjd.

Nu ska jag fortsätta titta på Beck, som jag också lyckades gråta till idag-de var så sorgligt att Margareta dog =( .

Puss & Hej Då

ÅÅå va me mys..

Det var den här jag menade...Plaza Interiör - de bästa av dom bästa. 
 

Idag var Anna på första sidan, hon är så fin och så duktig.                                   


Fredag kväll, en ny Palza tidning, snart let´s dance , solen har lyst hela dagen, tacopajen står i ugnen och min älskling är hemma.....
Hoppas ni också får en mysig kväll!

Puss & Hej Då


Grattis...?

De första jag gör på jobbet om mornarna efter att ha satt på Rix MorronZoo är att öppna mailen.
Det brukar vara ett och annat mail-inget konstigt alls, alltid ett par i från Stefan som jag jobbar mycke med just nu.
Imorse var de som vanligt ett från Stefan- jag öppna de och förvänta mig att de skulle stå någonting om dagens palnering eller liknande, men icke, de stod inge annat än "Grattis", humm tänkte jag, idag är de den 19 mars, jag fyllde år för en månad sen, Ronny har inte friat och jag är inte med barn... nej han måste ha råkat skicka till fel person tänkte jag och precis som jag skulle skriva det til honom, att han skickat fel alltså så slog de mig.... jag har kanske namnsdag idag- ja jag har ju namnsdag idag =)!
Va gullig han är tänkte jag och han är nog den enda som kommer säga grattis åt mig idag.
Min andra namnsdag den 2/8 har vi alltid firat med Karin/Kajsa tårta och kommer alltid att göra- den är helig och hela "landet" vet att jag har namnsdag då =), men Josefinedagen har helt glömmits bort sen den flyttades från den 21/8 till den 19/3 , är väl ungefär 7år sen så ingen skulle väl komma ihåg den, inte ens jag gjorde ju de =). Men när jag strutta runt inne på kontoret idag så känner jag helt plötsligt hur nån tar tag och kramar om mig, Grattis på namnsdagen Josefine hör jag våran härliga itailenare utbrista på med sin italienska brytning.
Jag var glad hela dagen-ibland är de roligare än vanligt att gå till jobbet och ibaland kan så lite göra så mycke...



Igår förgylldes min dag av min största Idol på jobbet, han kan allt och jag älskar att prata med honom för han har alltid så mycket att berätta. Igår var vi mitt uppe i en diskution om adoptioner och grejjer när han helt plötsligt avbtyter och säger "Du har stora ögon va?" Ja jo, ganska svarar jag, 
"Ja, dom är så otroligt vackra, som två stora brunnar som man bara trillar ner och drunknar i".
Vilken fin komplimang va? vem blir inte glad av att få höra den. 
De spelar ingen roll att han är 64 år och inte 25, jag log lika mycke ändå.
 
Idag bestämde jag mig för att börja fira även den här dagen igen så jag köpt en bulle och en semla på vägen hem till oss för att ha och fira med, för att Ronny inte visst att jag hade namnsdag idag,de var jag helt spik säker på  =) !!!



Puss & Héj Då


Lätt Lurad

Jag är så lättlurad och går på de varje gång, men de är ju nästan gratis och jag köper ändå tidningar till förbannelse till styckpris så då kan jag lika gärna skicka in den här lappen så får jag ju två fina pressenter också =)

De värsta är att jag går i fällan som dom vill att man ska göra, jag glömmer att säga upp prenumerationen som automatiskt rullar igång, men den här gången Ska jag komma ihåg de!
Ett tag damp de ner 5 olika tidningar, idag är de fasiskt bara en, jag sa upp dom andra när jag flytta.
En annan gång får ni veta vilken min absuoluta favorit är som jag tror jag kommer prenumenera på hela livet ut =). 

Idag såg jag att det kommit en ny doft ifrån DKNY: Fresch Blossom
Jag älskar DKNY "äpplena", har både den röda och den gröna, tycker bäst om den röda. Vart besviken på de lila äpplet, tyckte inte de lukta gott så de köpte jag aldrig. Men nu blir de till att ila iväg till åhlens och lukta på de nya rosa fina äpplet och förhoppningsvis luktar de gott så jag får köpa de till min parfymsamling som befinner sig i badrummet.

Gjorde ett nytt försök med valnötsbrödet idag -mormor varning på mig- jag vet, men tänk på att jag faktiskt fyllde kärring för ett par veckor sedan. Dessutom käräks jag vid brödhyllan i affären, jag tycker inte om ett enda bröd där längre.
Här är bilden jag utlovade:

Idag kom solen fram en sväng i storstan och man kände att den faktiskt var lite ljummen tom- om tre veckor är de påsk och då är de VÅR enligt mig- tre veckor bara -  vad underbart de låter!

Puss & Hej Då


Vilket sappande de blev

Sitter i soffan helt slut efter en hård måndag. Skönt slut efter träningen och men heeelt slut slut efter att ha släckt lampan kl kvart i ett igår.-Ingen bra start på nya veckan men de ska nog styra upp sig, idag blir de sovdags i Tid.

Åt som vanligt mitt ägg och mina två makrillsmackor efter träningen (jag vet de luktar f-n men de är så sjukt gott) när jag kom hem. Sen duscha och laga lite matlåda innan jag kura upp mig här i soffa.
Jag har fortfarande inte riktigt fattat de än, jag är hemma kl 19.00 istället för kl 21.30 som förr på måndagar, så nu hinner jag tom. kolla på tv och idag vart det ett himlans sappande runt 20-21, de var ju bra saker att se på massa kanaler.
Simon & Thomas, Familjen annorlunda eller kommer inte ihåg vad de heter, men handlar om svenska guider i Phuket.

Jag fastnade mest i "familjen annorlunda", vilka underbara männinskor, jag tycker dom är helt fantastiska! 10 barn men ändå så mycke kärlek och glädje.

Som sagt läggdags i tid och om de ska kunna uppfyllas så blir de bums i säg nu!





Puss & HejDå

SöndagsBloggerskan

Lite snabbare den här gången.
Ska försöka gå från en dag i månaden till en dag i veckan, jag tror jag ska bli en söndagsbloggare, de är väl en bra dag att blogga på.
Så slipper inläggen bli så långa som de förra =).  

Den här veckan har varit skön, ingen födelsedag att fira och inga andra speciella saker heller.
I måndags, onsdags  var de som vanligt träning efter jobbet, nya passet har kommit nu.
Tror de är nr 69. Jag tyckte de var Bra =), så de känns kul. Ungefär lika tungt eller lätt, vad man nu vill =), som de förra.
Så den här månaden ska jag försöka öka lite på vikterna.
Just nu har jag dom här vikterna på stången:
Ben: 42kg
Bröst:20kg
Rygg:22kg
Triceps:15kg
Biceps:12kg
Axlar:10kg
Utfall: 15kg
Fårse vad jag har i slutet av de här passet, jag ska komma ihåg och jämföra då och hoppas på att de iallfall är lite mer =).   

Fika med Lotta efter jobbet i Tisdags , dålig på att komma ihåg kameran, ska bli bättre på de inför nästa vecka.

I Torsdags hände inte mycke, var till sollentuna en snabbis bara.  

Fredags var vi kattvakt till Tia och Biggo-sötisarna!
Gald att de var fredag:
Och fredagsmyste med att bla. kolla på Let´s dance, nu har jag ännu en anleding att hålla på Magnus, inte nog med att han är en äkta Östgöte ;) han är ju så himla goo och mjuk (eller haha nja de är väl fel att säga men ni fattar ).

I Lördags var de storstädning för hela slanten, tråkigt värre men skönt när de är gjort. Hitta dom här utspridda i lägenheten: 
Känns som mitt läppglansberoende börjar gå till lite överdrift.  

Skulle även baka ett valnötsbröd som jag hitta i mitt senaste fynd.
Jag läser inte "vanliga" böcker, men jag älskar kokböcker och sånt så jag fynda två böcker på bokrean, en på coop och en på adlibris. Himla nöjd =).
"Under ett valnötsträd" är jättefin,den rekomenderar jag verkligen till den som gillar receptböcker.
 
Valnötsbrödet gick väldigt bra fram tills gräddningen, jag glömde ställa in alarm på ugnen och då gick de som de gick, TYPISKT inte första gången heller. De vart svart.
Så inge kort på de inte, men jag ska göra ett nytt i veckan och då ska jag fasen ställa in alla alarm som finns här hemme och då ska ni få se en liten bild.

Sen bänkning framför melodifestivalen tillsammans med Sofie och Robban, är inget stort fan av melodifestivalen längre, men har inget emot att titta på de heller och om inte annat så är de kul att titta på allas kläder och konstiga grejjer dom har för sig =).

Idag kom Joel och Lotta och hälsa på-måste bli mycke oftare! Prata för mycket så jag glömde ta kort igen, men som sagt de ska bli bättring.
De fick vara försökskaniner till ett recept i de andra fyndet,  kladdkaka med Lime smak.
Jag tycker inte den var så god men dom övriga tre gilla den så den får en 3a av 5.

Ikväll laga vi en av mina favortiträtter- Pasta med vin&skaldjursås- den är så jättegod! Så nu är jag proppmätt för jag åt på tok för mycke.     

Nej nu lär jag sluta innan hela Beck är slut.

Puss & Hej Då

Maraton

Jag känner mig själv rätt så väl tror jag, förstod att de skulle bli såhär och så blev det.
Jag har för lite tid över i mitt liv.
Har just kommit på att varje helg fram till påsk är uppbokad på ett eller annat sätt.
Men ska väl inte klaga, de är kul att de händer saker, synd vore de väl om dagarna bara passerade förbi utan att man fyllde dem med något.

Här kommer iallafall en liten sammanfattning sen sist jag skrev.
 
Jag lovade att berätta om Thailand resan soo here you are:

Vi landade i Phuket, vilket jag var väldigt anti till eftersom jag har hört och sett att de är mer svenskar där än på Mallorca. Men men nu gick planet dit och vi hade bestämt att vi inte skulle stanna där mer en natt innan vi skulle dra vidare & de skulle jag väl kunna överleva.
Jag hade nästan glömt hur underbart det var att stiga av planet och ”slås emot den varma och fuktiga väggen” som man alltid träffas av när man reser till Asien.
 Vi hoppa in i en minibuss som redan efter första kurvan höll på att köra ihjäl 2 tjejer på moppe, de va riktigt vidrigt, men dom klara sig och efter knappt 1 timme var vi framme i Patong.
Vi ragga upp ett hotell, sov ett par timmar och sen gav vi oss ut för att försöka slå ihjäl alla rykten och dåliga influenser som hägrar på denna ö. Men tyvärr de gick inte, försäljare, solstolar, 70-åriga gubbar med 16 åriga tjejer och pojkar runt armen, skitigt och svenskar, svenska och Sverige. Men som sagt de var ju bara en kväll och en natt och det överlevde jag.
Fast Annica, jag vet att du kommer få din bästa resa någonsin, de blir vad man gör de till, de vet ju du. Och med dig skulle tom jag tycka om Patong tror jag !
 
Sen bar de av till Koh Lanta, de var något helt annat.
 
Nu börja de falla oss i smaken= inga solstolar på stränderna , lugnt och harmoniskt, inga galna försäljare, långa vita stränder , rent och klart vatten, underbara solnedgångar   …. Visst fanns de svenskar och tom en Hammarby restaurang , men de var inte alls på samma sätt.

Här trivdes vi och stannade i en vecka.       
 
Vi badade och solade, åt och drack  och bara njöt av att få umgås med varandra.

Åkte ut till paradisöarna Koh Rock, Koh Ngai, Koh Kradan och Koh Muk.
 Snorklade i värdens största akvarium bland Nemosar och papegojfiskar, simmade in i laguner , träffade på varaner , badade i turkost vatten  
 och solade på kritvita, mjöliga stränder.
Å fick massa masage & grejjer- & de va nästan gratis =)    
 Man bara kände hur energiförrådet började återhämta sig efter mörka, gråa och kalla vinterdagarna hemma och endorfinerna börja sprudla.
Här överträffades mina förväntningar på Thailand =).

Vi hade därefter tänkt åka ner till Koh Lipe, men istället vände vi tillbaka och åkta till Phi Phi- Ronny ville ta dykarcert och jag ville till Bamboo Island.
Våran bungalow var ok och som tur var hade vi pool   för stranden nedanför var inte mysig. Den var riktigt skabbig och de var sjukt mycket ebb och flod.
Så när R gick kurs  låg jag och stekte vid poolen  och när han inte gick kurs åkte vi till Long Beach på andra sidan ön.  Den var fin.

Vi skulle även vara lite kulturella och gå upp till utkiksplatsen för att se över hela ön. Vi tänkte att vi gör de på dagen innan de börjar skymma så vi ser ordentligt. De var ju helt sjukt dumt gjort av oss! För det första tog det 1 timme att hitta till trapporna och redan då var vattnet slut, sen visade de sig inte bara vara 100 eller 200 trappsteg,  de var nog cirka 2000 steg upp dit i 40° värme- mer behöver jag inte säga. Vi var nästan hel döda när vi kom upp och de tog ungefär ytterligare 30 min att flåsa klart för att sedan titta på utkiken som inte var den allra bästa i soldiset som blev pga av värmen. MEn fint var de!!!
Sen visade de sig att vi hade gått jordens längsta omväg, de tog ungefär 10minuter att ta sig hem och 2 timmar att ta sig dit.

De är som vanligt när vi ska läsa kartor!

Ronny tog dykarcert, såg 15 hajar och massa sköldpaddor. Vi hade jättebra dagar på Phi Phi också, men de var lite för mycket turister och lite för lite Thailändare .. Men ändå en riktigt skön stämning med massa härliga backpackers.

O vi bara njöt!  


Träffa Carro & TeP - myys     

Sista dagen på Phi Phi, tidigt på morgonen tog vi en longtailbåt ut till Bamboo Island.  

 De var heeelt underbart- en paradis ö mitt i Adanamhavet helt för oss själva.  

Sen var de dags att ta båten tillbaka till Phuket town och där stannade vi i 1 ½ dag för lite shopping. 
träffa på värdens sötaste

Vi pruta som aldrig förr och kom hem med 30 kg mer än vi hade när vi åkte ner.

Två underbara veckor tillsammans- Tack Ronny de kunde aldrig blivit bättre!

Nu är vi inne i Födelsedagsperioden, herregud alla fyller verkligen år nu.
Huur kul som helst, förutom att blodsockret stiger till maximum pga av alla godsaker som serveras.
                                                                              Först var de Pappa som vi firade med en middag på en god Italiensk restaurang i V-ås.                                          

Sen var de Ila, som jag nu har firat =).

Sen var de min tur 25 barre- om ett år går de utför! Fast mamma säger att de bästa åren var mellan 25-30 och jag litar på min mamms så jag tror inte de är så farligt iallafall. Såhär glad var jag:  
Jag känner mig ganska bekväm med min ålder. Inte för gammal och inte för ung, himla bra. 
De flesta som ser mig som inte känner mig (och känner mig ;) ) tror jag är runt 22, de är nu jag ska börja ta sånt som en komplimang….

Bönan och jag har börjat tävla om vem som får visa legg längst på systemet, än så länge har båda fått göra de varenda gång (jag sliter iofrs upp de där legget innan dem ens frågar för då får man ett tuggummipaket).
Vem vinner ?
 

Jag hade värdens bästa födelsedag. Jag hade den stora äran att fylla på en Lördag i år- bra planerat! Och från kl 14.00 och
tolv timmar framåt gick de i ett med alla underbara som kom och gick.
            
   
Bara folk man tycker om, samlade på en och samma dag! De kan inte bli bättre!
     




Och jag fick så mycke fina Pressenter och Blommor- Tack alla !
 


Sen var de Jespers tur att fylla år och sen Dickens som vi fira med middag med massa lek och bowling i Bålsta
   

och så Melissas och sen Carro (som vi ska fira senare) och så Eriks som vi var hem och fira i helgen.
En mysig helg med ridning, go mat och bara umgås med varandra!
     

De har även varit mycke på jobbet sista tiden, och då menar jag inte jobb utan massa annat tex Champagneprovning. Självklart lyckades jag dra på mig jordens förkylning dagarna innan så jag kände då ingen smak, men jag lyckades på andra sätt känna att de var champagne ;)!    

Har även varit iväg och curlat, de var lättare sagt en gjort. Bara att lära sig ”åka” på skona var en pärs för sig, drog på röven , snurra in mig i kvasten och skicka stenarna åt fanders, men de var ganska kul men ingenting jag skulle vilja pyssla med dagligen och med risk för att bli nedröstad måste jag ändå få säga att jag inte tycker de var någon sport… var inte ens varm när de var över (kan kanske bero på att vi var i en ishall).
Kick off i torsdags- riktigt lyckat =)   (Ibland är vi inte riktigt som alla andra)   

och aw i  fredag, men jag var så himla trött efter kick offen så kl 8 åkte jag hem och myste med Ronny istället, åt tacos och kolla på let´s dance !

Å så äntligen har de hänt- vi har fått en spritt ny löpmaskin till jobbet så nu kan jag springa på lunchen- jag är så Glad =)! och så måste jag ju berätta en till sak, jag har hittat BodyPump 3 dagar i veckan på ett ställe precis bervid jobbet på mycke bättre tider så nu är jag hemma innan passen skulle ha börjat på nautilus, känns som jag har vunnit 6timmar/vecka på lotto- Jag är Dubbel Glad!! Så nu kan jag äntligen träna 5 dagar igenn full fart framåt mot beach 2009 eller nått, behövs mer än väl för en kontosråtta!

Nej nu får de vara bra för den här gången beundrar er som orkat läsa mitt maraton!

Puss & Hej då

RSS 2.0